Wat doen we?

Dashboard met productiedata

In een (bedrijfs) dashboard wordt de real-time productiedata getoond. Door eenvoudig doorklikken kan meer gedetailleerde informatie zichtbaar worden gemaakt of naar uitgebreidere analyses worden gegaan. De dashboards zijn flexibel en geheel zelf vorm te geven. Uiteraard is dit alles overal en op ieder device beschikbaar.

IoT Box

Niet alle machines zijn geschikt voor het ontsluiten van data. Wij noemen dit “legacy” machines. Om kostbare maatwerktrajecten en dure aanpassingen van vaak verouderde machines te voorkomen, hebben we eigen hardware ontwikkeld die relevante data kan uitlezen. Deze wordt bijvoorbeeld op een relais, voetpedaal of spindelmotor aangesloten of zelfs direct in de stroomtoevoer geplaatst.

ERP koppeling​

De data uit de productie wordt pas echt waardevolle informatie als deze gecombineerd wordt met data uit andere systemen, zoals het administratieve (ERP) systeem. De voor- en nacalculatie kan dan bijvoorbeeld vergeleken worden met de daadwerkelijke productiviteit en de planning kan getoetst worden aan de realisatie ervan.

Architectuur

Architectuur koppeling smart industry oplossing

 

Produmize ThingsBoard distributeur

Produmize is distributeur van ThingsBoard. ThingsBoard is een open-source IoT-platform voor:

  • Dataverzameling
  • Dataverwerking
  • Datavisualisatie
  • Apparaatbeheer

Het past bekende IoT-protocollen zoals MQTT, CoAP, en OPC-UA toe en ondersteunt cloud- zowel als on-premise implementaties. Produmize host de commerciële variant van ThingsBoard voor haar klanten zelf.

ThingsBoard bewaart jouw informatie op unieke schaalbare en fouttolerante wijze. Door middel van “rule-chains” kan met de binnenkomende data een keur van acties in gang gezet worden, zoals het genereren van alarmen (scherm, sms, etc), het aanroepen van andere programma’s of het bewerken van de data.

logo-thingsboard

In ThingsBoard kan alle data verzameld en vervolgens helder weergegeven worden in volledig zelf te bouwen dashboards. Uiteraard beschikt ThingsBoard over een uitgebreide bibliotheek van weergave opties voor deze dashboards, de zogenaamde “widgets”.

Met behulp van zelf in te richten alarmen kunnen machines eenvoudige bewaakt worden.

Voor wie?

Productiebedrijven met (veel) eigen bewerkingsmachines vragen een wezenlijk andere Industry 4.0 oplossing dan bedrijven die machines bouwen en aan klanten leveren. Daar waar productiebedrijven de Produmize oplossingen vooral gebruiken om de eigen productie te monitoren en te verbeteren passen de machinebouwers (OEM-ers) het toe als extra dienst voor hun klanten om hun proces te verbeteren en bijvoorbeeld stilstand te voorkomen.

Klik op de optie die het beste past voor meer informatie:

Wil je meer weten? Neem dan gerust contact met ons op!