Vaak gestelde vragen

Als een machine of apparaat niet beschikt over de juiste “protocollen” zoals MQTT of OPC (UA) of wellicht niet eens over een netwerk aansluiting beschikt, kunnen deze vaak toch aangesloten worden. De IoT box van Produmize zet analoge signalen eenvoudig omzetten naar het juiste protocol. Eventueel kunnen ook sensoren geplaatst worden om data te genereren.

Produmize verzamelt in principe geen persoonsgegevens. Bij het koppelen met bijvoorbeeld een ERP systemen zou dit wel kunnen, maar voor ons is dat niet belangrijk: een code volstaat. Het gaat bij de data analyses meer om patronen dan om personen.

Bij “big data” gaat het om veel gegevens. Door veel gegevens te verzamelen ontstaat de mogelijkheid om patronen te herkennen. Je kan dan onderscheid maken tussen structurele en incidentele afwijkingen. Op basis van big data kun je dus nauwkeurigere analyses uitvoeren, maar eventueel ook voorspel-algoritmes ontwikkelen: Als signaal 1 op rood gaat en bij signaal 3 de waarde oploopt zal tussen 13 en 15u de een product afgekeurd worden.

Thingsboard, het gebruikte IoT platform voldoet aan alle moderne standaarden voor wat betreft beveiliging. Wij draaien het Thingsboard platform op onze eigen servers zodat we precies weten waar de data zich bevindt. Regelmatig huren we bedrijven in om zogenaamde “Penetration Tests” uit te laten voeren of onze server te “hacken”. Dit alles om een zo hoog mogelijke beveiliging te kunnen garanderen.

Wij zullen het natuurlijk enorm betreuren als je besluit niet met ons door te gaan. Maar het kan gebeuren dat wij toch niet aan jullie verwachtingen voldoen of dat er andere redenen zijn dat we afscheid moeten nemen. Onze abonnementen zijn in principe per maand opzegbaar en de door ons verzamelde data is jullie eigendom. Het is ook in ons belang dat je, ook als je weggaat, een tevreden klant blijft!

smart industry in de metaal

Heb je een vraag waarop hierboven het antwoord nog niet is gegeven of is het niet geheel duidelijk, neem dan gerust contact met ons op.

Titelpagina van whitepaper Smart Industry een proces van continu verbeteren

Lees onze whitepaper

Smart Industry een proces van continu verbeteren