Oplossingen

Dashboard

In een (bedrijfs) dashboard wordt de meest relevante productie data getoond. Door eenvoudig doorklikken kan meer gedetailleerde informatie zichtbaar worden gemaakt of naar uitgebreidere analyses worden gegaan. De dashboards zijn flexibel en geheel zelf vorm te geven. Uiteraard is dit alles overal en op ieder device beschikbaar.

ERP koppeling​

De data uit de productie wordt pas echt waardevolle informatie als deze gecombineerd wordt met data uit andere systemen, zoals het administratieve (ERP) systeem. De voor- en nacalculatie kan dan bijvoorbeeld vergeleken worden met de daadwerkelijke productiviteit en de planning kan getoetst worden aan de realisatie ervan.

IoT Box

IoT Box

Niet alle machines zijn geschikt voor het ontsluiten van data. Wij noemen dit “legacy” machines. Om kostbare maatwerktrajecten en dure aanpassingen van vaak verouderde machines te voorkomen hebben we eigen hardware ontwikkeld die relevante data kan uitlezen. Deze wordt bijvoorbeeld op een machine besturings relais aangesloten of zelfs “inline” in de stroomtoevoer geplaatst.

Architectuur

IOT architectuur Produmize

ThingsBoard

Produmize is vanaf 2021 ThingsBoard distributeur. ThingsBoard is een open-source IoT-platform voor dataverzameling, -verwerking, -visualisatie en apparaatbeheer. Het past bekende IoT-protocollen zoals MQTT, CoAP, OPC-UA en HTTPS toe en ondersteunt cloud- zowel als on-premise implementaties. ThingsBoard combineert schaalbaarheid, fouttolerantie met unieke prestaties. ThingsBoard bewaart uw informatie op unieke schaalbare en fouttolerante wijze. Het kent regelketens voor dataverwerking en biedt transformatie en normalisatie van uw  data. ThingsBoard alarmeert als gedefinieerde regels worden overschreden, bijvoorbeeld bij inkomende data, ongewenste updates, apparaat(in)activiteit en ongeplande gebruikersacties. Het visualiseert data met kristalheldere widgets en uiterst flexibele en configurabele dashboards. ThingsBoard met nieuwe microservices-architectuur draait op uiterst betaalbare computers zoals een Raspberry Pi maar kan in grote installaties op clustered servers worden ingezet. 

thinsgboard